söndag 14 augusti 2016

Bokslut från London

Förra veckan var jag i London och det var, som jag hoppats på, den perfekta avslutningen på sommaren. Det var ett tag jag inte trodde att jag skulle känna mig redo att gå tillbaka till jobbet, men nu är jag faktiskt riktigt pepp. London var precis det jag behövde: en vecka i min bästa stad och bara låta huvudet tänka på annat.

Okej, mest shopping (och Harry Potter and the Cursed Child, men det tar vi i ett annat inlägg).

En dag lyckades jag vika till bokshopping och min sambo följde snällt och tålmodigt med och satt på bänkar och snodde wifi medan jag botaniserade i bokhandlarna. Denna gång blev det tre bokhandlar, Foyles och Oxfam Bookshop som jag redan skrivit om och rekommenderat i detta inlägg, samt en annan av mina favoriter, London Review Bookshop på 14 Bury Place vid Russell Square. På London Review Bookshop, som är London Review of Books bokhandel, återfinns för det mesta skönlitteratur, poesi och faktaböcker. Den känns lite pretto, men det är också det som jag gillar med den butiken. Det känns alltid som att man kommer ut därifrån lite smartare och med lite smartare bokval. Dessutom är de väldigt trevliga och hjälpsamma - när de slarvade bort en bok jag beställt ville de genast kompensera genom att beställa en ny och skicka till Sverige och sedan ge mig en tygkasse gratis. Vem säger nej till det?

Nu till den fantastiska bokhögen som jag lyckades klämma ner i min packning och få med mig hem till Stockholm.

Från topp till botten är det följande böcker: 

The Gift of Reading av Robert Macfarlane. En essä som skrevs till förmån för Independent Bookshop Week detta år.

84, Charing Cross Road av Helene Hanff. Ännu en bok om böcker. En som jag dessutom velat läsa sedan länge.

The Hatred of Poetry av Ben Lerner. Såg den här på Stephanie Danlers Instagram och blev genast intresserad. Hon har många bra poesitips och verkar ha allmänt bra litteratursmak.

Milk and Honey av Rupi Kaur. Poesisamling som jag läst utdrag ifrån på Twitter. Den verkar ha hög igenkänningsfaktor.

Collected Poems Sylvia Plath. Because why not? Ska jag läsa mer poesi måste Plath in i bilden, så är det bara.

Birthday Letters av Ted Hughes. Jag gillade Crow och har hört mycket bra om denna samling, så jag ser verkligen fram emot att läsa den.

The Tidal Zone av Sarah Moss. Denna bok är överallt i bloggosfären och på Booktube och jag är inte sen att hoppa på hajpen. Dessutom hittade jag den på Oxfam Bookshop, helt oläst för £3.50. Det kallar jag en bargain för en bok som bara funnits i någon vecka.

Autobiography of Red av Anne Carson.  Jag har länge varit fascinerad av Carsons liv och hennes tematik i de utdrag av hennes dikter som jag har läst, så en hel samling av henne ser jag verkligen fram emot att läsa.

The Muse av Jessie Burton. Jag blev aldrig tilltalad av debuten The Miniaturist och hade inte tänkt att läsa den här heller förrän Anna på A Case for Books rekommenderade den och sa att den handlar mycket om konst och kreativitet, och är det något förutom böcker om böcker som intresserar mig så är det just böcker om kreativitet. Denna utgåva är dessutom signerad av författaren.

In Gratitude av Jenny Diski. Kanske den författare som jag mest ser fram emot att läsa något av.

Harry Potter and the Cursed Child av J.K. Rowling, John Tiffany och Jack Thorne. Beskrivning överflödig.

Har ni köpt några böcker i sommar?

2 kommentarer: