lördag 24 december 2016

Jullovsläsning 2016

God jul! Hoppas att ni får en bra dag, vad ni än firar och hur ni än firar. Givetsvis hoppas jag att ni i alla fall får en stund till kvällen att slappna av med en bok och bara njuta av ledighet. Det är i alla fall vad jag planerar att göra.

I onsdags gick jag på julledighet och fram tills dess hade jag egentligen ingen aning om vad jag skulle läsa nu till julen. Denna ledighet är vi hemma i stan; vi åker inte till släktingar utanför stan och firar dessutom nyår hemma, så jag planerar att kunna slutspurta året med läsning. Igår fick jag hem den sista boken jag planerar att läsa under ledigheten och därför önskar jag er en god jul med denna bokhög.

Just nu läser jag The Vegetarian av Han Kang, snackisen som jag sedan i somras varit intresserad av att läsa. Nu är det äntligen dags och som bonus köpte jag även biljetter till hennes samtal med Yukiko Duke på Kulturhuset i januari. Nu när jag börjat läsa ser jag ännu mer fram emot detta samtal, förhoppningsvis kanske jag har börjat läsa på Human Acts (Levande och döda, som nyligen publicerades på svenska) också.

Utöver Han Kang planerar jag att läsa Morgon i Jenin av Susan Abdulhawa eftersom det är den första boken i min kompis Karins nya bokcirkel, som jag snällt blivit tillfrågad att vara med i och jag är ju inte den som bangar samtal om böcker. Sedan hoppas jag att jag får tid att läsa Zadie Smiths Swing Time som trillade ner i brevlådan när den släpptes eftersom den har varit förbeställd sedan urminnes tider. Jag började läsa på Hungry Heart av Jennifer Weiner, men jag hade ingen lust för non fiction just nu, så jag hoppas att den lusten återkommer innan den ska lämnas tillbaka till biblioteket.

Nu är jag nyfiken, vad läser du under jul?

2 kommentarer:

 1. Är nyfiken på Swing Time! Och jag har tvärtom nu - väldigt sugen på non fiction. Jag lånade bl.a. Susan Cains bestseller om introversion och Zacharias Topelius klassiker Boken om vårt land, som länge användes i alla finländska skolor. Så de borde jag åtminstone hinna läsa i mellandagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag har också Cains bok och väntar bara på tillfälle och lust. Hoppas i alla fall att jag orkar läsa Weiners innan den ska tillbaka i januari. Jag hann att läsa första texten och den handlade om "fin" vs. "ful" litteratur. Väldigt intressant, men har svårt att hänga med i non fiction just nu, behöver en historia att hänga med i tror jag.

   Lycka till med läsningen! Hoppas du hinner läsa båda! Jag kommer nog inte hinna läsa alla fyra, hur mycket jag än vill :)

   Radera