söndag 13 december 2015

November 2015

Nästan hälften av december har gått och det är inte förrän nu jag finner tiden att redovisa min läsning i november. Förlåt för min inaktivitet kära bloggläsare, anledningen till den är tudelad: jag måste sätta 100 betyg innan måndag och jag läser en 600+ sidor lång fantasybok.

Nåväl, i november hann jag att läsa tre böcker. Den ena får väl anses vara lite fusk då det är Jenny Offills Dept. of Speculation som jag läste ut den första november... Däremot ägnades nästa hela månaden åt att läsa Make Your Home Among Strangers av Jennine Capó Crucet som jag först läste om på Curtis Sittenfelds twitter och som jag hade superhöga förväntningar på. Förväntningarna infriades till viss del, främst de delar som berörde Lizets collegekarriär, men jag tycker med fördel att boken hade kunnat stramats upp lite och slopat en parallellhandling som mycket väl hade kunnat få bli en egen roman istället.

Den tredje boken som jag läste ut i november var Holes av Louis Sachar som jag läser tillsammans med mina sjuor i engelska. Den var helt okej och snabbläst, men inte direkt min kopp te. Däremot verkar eleverna tycka att den är spännande.

Under november hann jag också börja läsa den enorma tegelstenen The Name of the Wind av Patrick Rothfuss tillsammans med min sambo. Jag har i dagsläget läst snart 400 sidor och jag känner mig helt tonårsbesatt och nästan som att jag är i slukaråldern igen. I veckorna jobbar jag så mycket nu att jag har svårt att få någon ro till läsning (eller julfrid), men på helgerna är det som att jag har en bokslukarfest med The Name of the Wind. Jag vågar till och med påstå att när jag läst ut de delar som hittills är publicerade så kommer denna trilogi att vara en av mina favoriter. Jag önskar dock att jag hade börjat läsa den under jullovet för det är en bok som jag bara vill sjunka in i och ha obegränsat med lästid till.

Planen för resten av december är att läsa ut The Name of the Wind och sedan får jag se vad jag kan tänkas läsa till mitt jullov som börjar den tjugoandra. Tills dess hoppas jag i alla fall att jag läst ut boken så att jag kan få konstruera en julläsningslista (kanske i ett inlägg på en blogg nära dig nästa vecka).

Hur ser era läsplaner för december ut?

PS. I skrivande stund pågår Project For Awesome 2015 och genom att donera pengar kan man till exempel få tillgång till John och Hank Greens läslista. Det har jag i alla fall gjort, så jag hoppas de har några bra tips.

2 kommentarer:

 1. Läsplan december:
  1. En bön för de stulna.
  2. Between the world and me.


  Sen kommer väl december i princip vara slut. :( Blev dock sugen på Name of the Wind när du skriver att du blivit tonårsbesatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra lista! Jag måste börja klura på min för det verkar som att jag kommer läsa ut The Name of the Wind innan jullovet.

   Between the world and me är SÅ BRA!

   Alltså ja, du måste läsa The Name of the Wind och sen kan vi cirkla om den! M läste för flera år sedan och blev uppslukad och läser nu om tillsammans med mig.

   Radera