söndag 16 augusti 2015

Världens längsta bokbord

Under de tre åren som jag har bott i Stockholm har jag arbetat varje söndag som Världens längsta bokbord infaller, så döm min glädje när jag insåg att jag inte är schemalagd en enda helg något mer och således kunde gå på bokbordet i år. Jag som bara hört och sett bilder från evenemanget hade byggt upp orimligt stora förväntningar och för min del infriades de.

Vid min sida hade jag rutinerade Johanna (dagen till ära ny Kulturkolloskribent) som gått på bokbordet i flera år och det tog cirka fyra timmar för oss att ta oss igenom alla borden. Fyra timmar! Jag tror aldrig jag har botaniserat bland böcker så mycket i mitt liv faktiskt.

Min plånbok gråter dessvärre efter dagen, men då är det tur att det är ett helt år till nästa bokbord. Nästa år kanske jag och Johanna står där och kränger böcker, vem vet?Ovanför ser ni dagens resultat från bokbordet (och då lämnade jag ändå flera intressanta titlar, flera av Jonas Karlsson och en Tove Jansson till exempel):
 • Dikter – Tomas Tranströmer
 • Sonetter – William Shakespeare
 • Min flod flyter mot dig: Sextio dikter av Emily Dickinson i översättning av Anne-Marie Vide – Emily Dickinson
 • Sorgegondolen – Tomas Tranströmer
 • Aniara – Harry Martinson
 • Stockholmsserien av Per Anders Fogelström i en kassett: Mina drömmars stad, Barn av sin stad, Minns du den stad, I en förvandlad stad och Stad i världen.
Som ni ser var jag ute efter klassiker och lyrik och är mycket nöjd med dessa, speciellt Fogelströmserien som jag länge tänkt att samla på, men det finns så många olika utgåvor, så det blev enklast att köpa alla i samma utgåva på en gång.

Var ni på bokbordet i Stockholm idag? Hittade ni något/några fynd?

4 kommentarer:

 1. Världens längsta bokbord. Alltså, wow. Känns som något jag borde lägga till på min bucket list!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså JA! Nästa år får du sikta på att göra bokbordet :)

   Radera
 2. Fogelström! <3

  Vilka fynd! Tycker fyra timmar är fullt rimligt. Önskar jag hade varit där, men jag var väl på jobbet eller hade semester eller nåt. Ska skärpa mig nästa år och inte missa detta fantastiska.

  SvaraRadera