onsdag 25 februari 2015

Bokrea 2015

Bokrean och jag har ett stormigt on-off-förhållande. När jag var liten var det den bästa dagen på hela året och jag väntade ivrigt på att pappa skulle komma hem från midnattsöppningen med Muminböcker som han kunde läsa högt för mig (med olika röster också, ni vet). När jag blev äldre hade rean massor med Penguin Classics och jag köpte ett helt lager som jag fortfarande har kvar. Sedan har flera år följt när jag inte brytt mig nämnvärt och inte tyckt att det funnits några intressanta titlar heller. Internetbokhandlarnas rea har jag aldrig hunnit med, för när jag hade lusläst alla titlar och valt ut några så var det alltid någon annan som hunnit före.

Men nu! Nu tycker jag att det är riktigt bra titlar i årets rea. Jag har i och för sig inte kollat på internetbokhandlarnas rea på grund av att jag aldrig får de jag vill ha, men också för att jag nuförtiden arbetar i en bokhandel som har bokrea (arbetade dessförinnan tre år i en bokhandel som inte firar rea) och vill stödja min butik såklart. I flera dagar har jag arbetat med att bygga upp rean och suktat efter titlar och idag, på min lediga dag, åkte jag ändå till min butik för att köpa alla titlar jag ville ha. Dessa blev det till slut (även om jag fortfarande funderar på om jag vill ha en Modiano också):


Som ni ser är det (nästan) bara svenskt och inbundet, vilket är spännande eftersom jag till övervägande del läser på engelska. Många titlar har jag dock läst innan, men som jag inte äger, till exempel Egenmäktigt förfarande (jag gav bort mitt pocketexemplar till mormor), Doktor Glas och Lille prinsen. Men de andra är nya, olästa och väntar på mig!

På tal om fynd så har jag förutom bokreafynd även hittat några guldkorn på mina loppisrundor. Först hittade jag ett inbundet exemplar av The Disreputable History of Frankie Landau-Banks av E. Lockhart som jag velat läsa ett tag. Nu i helgen hittade jag dessutom ett oläst exemplar av Chronicles Volume One av Bob Dylan. Den var ju i ropet för några år sedan och jag är väl sist på bollen som vanligt, men jag har hört att han ska ha ett poetiskt språk. Jag är dock inget fan av Dylan eller musikbiografier men Just Kids av Patti Smith är en av mina absoluta favoritböcker, så jag fortsätter försiktigt in på musikbiografispåret med denna.


Har ni hittat något på bokrean i år?

2 kommentarer:

  1. Du hittade Frankie utan en massa klistermärken på omslaget och jag är så avundsjuk. (Hej förresten! Johanna tipsade om din blogg så nu rotar jag lite i ditt arkiv för att göra mig hemmastadd.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, alltså så sjukt förvånad när jag hittade en inbunden utgåva på Stadsmissionen (av alla ställen) eftersom den inte ens finns i tryck längre. Tack för rotandet, måste spana in din blogg nu (ser att du läser Jag ger dig solen - jag läste precis ut den och är så starstruck att jag inte vet hur jag ska skriva om den riktigt).

      Radera