söndag 18 februari 2018

Om inledningarVilken inledning! Jag vet inte vad den gör med mig, men något gör den och jag tycker att den är så snygg. Kanske har det att göra med att jag gillar att röra mig i gränslandet mellan fakta och fiktion, mellan olika människors uppfattningar. Finns det en objektiv sanning? Finns vi på riktigt eller är vi upptäckta av någon/något annat? Vad är fakta och vad är verklighet?

Synd att jag senare tyckte att boken inte var lika bra som inledningen ledde mig till att tro och hoppas på. När allt kom till kritan tyckte jag att Turtles All the Way Down var ännu en upprepning av Greens standardrecept: en jakt, eller ett letande efter ett mysterium som måste lösas. Men det kan inte ta ifrån mig åsikten att jag tycker att inledningen är riktigt bra. Man ska aldrig underskatta en riktigt bra inledande mening.

-----

Turtles All the Way Down är den amerikanske författaren John Greens femte roman. Den handlar om sextonårige Aza som av en slump övertalas av sin kompis Daisy att undersöka billionären Russell Picketts plötsliga försvinnande. Boken behandlar också Azas tvångstankar och hur de sakta men säkert leder henne ner i en ond spiral. På svenska heter boken Sköldpaddor hela vägen ner, översattes till svenska av Carina Jansson och gavs ut på Bonnier Carlsen 2017.

Turtles All the Way Down
John Green
Dutton
2017
Information | Book Depository | Adlibris | Bokus

Sköldpaddor hela vägen ner
John Green
Översättning: Carina Jansson
Bonnier Carlsen
2017
Information | Adlibris | Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar